یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۰۳

پارانوئید چیست؟

اطلاعات عمومی

پارانوئید چیست؟

۷ بازديد
پارانوئید یا PPD، نوعی اختلال شخصیت است که موجب ایجاد حس بی‌اعتمادی نسبت به اطرافیان می‌شود. برای مبتلایان، دوست، آشنا یا غریبه وجود ندارد، آن‌ها نسبت به همه دچار سوء‌ظن دارند.
همچنین آن‌ها این طرز فکر را بسیار طبیعی می‌دانند و بیمار بودن خود را قبول ندارند.
اختلال پارانوئید، افکار فرد را تحت تاثیر قرار می‌دهد؛ با این حال تاثیر چندانی بر زندگی روزمره او ندارد. با اینکه فرد مبتلا، زندگی روزانه خود را نسبتا بی‌مشکل سپری می‌کند؛ اما در بیشتر موارد رفتاری که از خود نشان می‌دهد از نگاه یک فرد سالم غیرعادی به چشم می‌آید.
پارانوئید، با پارانویا همراه است. پارانویا ویژگی شخصیتی محسوب می‌شود. افراد دارای این ویژگی دنیای بیرون را خطرناک و ناامن می‌دانند و از اعتماد کردن به هر شخصی به جز خود، اجتناب می‌کنند. بیماران پارانوئیدی، عملا به هر شخصی که به آن‌ها نزدیک می‌شود، مشکوک هستند.
دائما فکر می‌کنند که افراد دیگر به آن‌ها دروغ می‌گویند، قصد تحقیر و آسیب رساندن به آن‌ها را دارند. در واقع افراد پارانوئیدی، مدرکی برای اثبات ادعای خود ندارند؛ اما بر این ادعا پافشاری می‌کنند. اغلب، افرادی که به پارانوئید دچار هستند به دنبال درمان خود نمی‌روند؛ زیرا آن‌ها معتقد هستند که طرز فکر آن‌ها کاملا بدون مشکل است.
بیشتر این افراد را کسانی مانند خانواده، دوستان، مافوق، همکار، آشنایان و... به پزشک ارجاع می‌دهند. هر چند که بیشتر بیماران پارانوئیدی این موضوع را نمی‌پذیرند و از مراجعه به دکتر پرهیز می‌کنند. اگر تحت شرایطی، مراجعه به دکتر را بپذیرند، در جلسه تراپی بسیار رسمی و جدی به نظر می‌رسند. معمولا در جلسات مشاوره، این بیماران دچار تنش‌های عضلانی هستند و اغلب تلاشی هم برای پنهان کردن ناراحتی و نارضایتی خود از مراجعه به پزشک ندارند.
دلایل ابتلا به پارانوئید
در گروه‌های اقلیت جامعه، اختلال پارانوئید بیشتر به چشم می‌خورد. زیرا پارنوئید در بیشتر مواقع از اضطراب ریشه می‌گیرد. به علاوه، این بیماری در مردان شایع‌تر از زنان است. با این حال همچنان علت‌های پارانوئید، به طور قطعی شناخته شده نیست.
موثرترین عامل در ابتلا به این بیماری، عوامل محیطی است. اختلال پارانوئید ریشه ژنتیکی ندارد. با این حال ممکن است همه اعضای یک خانواده به این اختلال مبتلا شوند. چرا که محیط ابتلا در خانه آن‌ها فراهم است. از سوی دیگر، گاهی تروما هم موجب بروز پارانوئید خواهد شد.
علائم احتمالی دیگری هم برای این بیماری تشحیص داده شده است. برای مثال کم‌خوابی به طور کلی سلامت روان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. با این‌حال ممکن است این آسیب روانی ناشی از بی‌خوابی به صورت پارانوئید یا علائم آن بروز کند. البته اینطور نیست که با یک یا دو شب بی‌خوابی، این علائم را تجربه و به این بیماری مبتلا شوید؛ در صورت بی‌خوابی‌های مکرر احتمال ابتلا به پارانوئید بالا می‌رود.
استرس، به تنهایی قادر است برای مدتی شما را نسبت به هر چیزی بدبین و شکاک کند. بنابراین در صورت ادامه‌دار بودن استرس، بدبینی شما ادامه‌دار خواهد شد. به نوعی بدگمانی به عادت مغز شما تبدیل می‌شود. ابتلا به اختلالات روانی دیگر هم می‌تواند از عمده دلایل ابتلا به پارانوئید شمرده شود.
افراد مبتلا به اختلالات روانی، در معرض افکار منفی بسیار زیادی قرار دارند. این افکار منفی، می‌توانند بسیار عمیق باشند. هر چه این فرد احساسات و افکار منفی بیشتری را تجربه کند، شک و تردید بیشتری هم نسبت به صداقت اطرافیان احساس می‌کنند.
https://silverbookco.com/
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.